Rigole prefabricate – sunt elementele principale ale sistemului liniar de drenare a apelor de suprafață. Aceasta, este un canal de diferite dimensiuni în lățime și adâncime, cu sau fără grătar carosabil, în funcție de destinația rigolei.
Rigola poate fi realizată din diferite materiale, cum ar fi: rigole din beton cu polimeri, rigole beton, rigole beton armat cu fibră de sticlă, rigole polietilenă, rigole polipropilenă, rigole GRP (Glass-fibre Reinforced Poliester = Poliester armat cu fibră de sticlă), rigole oțel zincat, oțel inoxidabil sau fontă. Grătarul de asemenea poate fi din mai multe materiale: cel mai des este realizat din fontă, dar poate fi și din oțel zincat, oțel inoxidabil, polietilenă.
Rigole prefabricate
Corpurile de rigole prefabricate sunt, de regula, cu lungimea de 1000 mm sau 500 mm, lățimea variază de la 100 mm la 500 mm, iar adâncimea canalului de la 50 mm la 700 mm. Există și anumite modele speciale de rigole care ies din aceste tipare.
Rigolele prefabricate pot fi cu sau fără pantă. Cele cu pantă sunt fabricate din beton cu polimeri, beton vibropresat sau oțel inoxidabil. Rigole cu pantă, au pantă proprie pe o lungime de 20-30 metri, in funcție de producător. Tronsoanele cu pantă pot fi prelungite prin intercalarea elementelor de rigolă fără pantă.
Grătarele aferente acestor rigole prefabricate sunt reglementate de standardele DIN 19580 / EN 1433; ele sunt clasificate in 6 categorii in functie de sarcina statică la care rezistă. Aceste clase de sarcini sunt: A15, B125, C250, D400, E600, F900. Cifrele aflate dupa litere, reprezintă sarcina statică la care rezistă grătarul, exprimată in kilonewtoni.
Rigole beton cu polimeri
Rigole beton cu polimeri – sunt în general folosite în zone pietonale, parcuri, drumuri, zone industriale sau aeroporturi. Utilizarea acestor rigole beton cu polimeri este foarte flexibilă, ele putând fi folosite pe orice tip de teren, înlesnind astfel procesul de drenaj.
Află mai multe
Rigolele beton tip nisa
Rigole beton tip nisa – sunt în general destinate drenării apelor de pe drumuri publice cu trafic intens, autostrăzi, din tuneluri, platforme și centre logistice de dimensiuni medii, benzinării și parcuri auto, etc. Avantajul utilizării acestui tip de rigola constă în reducerea volumului săpăturilor necesare amplasării lor precum şi în asigurarea captării uniforme a apelor pluviale.
Află mai multe
Rigola poliester armat cu fibra de sticla
(GRP= glass-fiber reinforced polyester), un material nou folosit în multe domenii inclusiv în aeronautică şi industria navală datorită durabilităţii şi rigidităţii acestuia. Aceste rigole din poliester armat cu fibra de sticla destinate să asigure colectarea și evacuarea apelor de pe suprafețe extinse, supuse traficului intens, greu și foarte greu.
Află mai multe
Chrisim Instal vă oferă consultanță gratuită în alegerea tipului de rigole potrivite pentru orice proiect.
Nu ezitați să ne contactați cu orice întrebare.
Un consultant deosebit de experimentat pe acest domeniu vă va prelua și vă va oferi cele mai bune sfaturi pentru alegerea rigolelor de calitate de top, deosebit de durabile si rezistente, cu clasa de solicitare și debit potrivite pentru proiectul dumneavostră.
Rigolele comercializate de Chrisim Instal acoperă practic toată gama de solicitare de greutate și debit.
Ele pot avea lățimea utilă cuprinsă între 100 mm și 400 mm, și clase de sarcini de la A 15 până la F 900.
Astfel, fie că sunteți o firmă care realizează un proiect urban de drenare a apelor pluviale din zone pietonale, parcuri sau din apropierea unui shopping mall, sau sunteți o firmă care realizează un sistem de drenare a apelor pluviale într-o zonă cu trafic greu ca de exemplu într-o zonă intens circulată de camioane de tonaj mare, sau realizați un proiect într-un aeroport unde circulă avioane grele, Chrisim Instal este pregătit să vă ofere consultanță și să vă livreze rigola potrivită.
Contactați-ne și vă sunăm noi în legătură cu orice proiect ce necesită orice rigole.